Versneld ERP implementeren in een internationale context: het succesverhaal van Orion Automotive

Welkom bij de tweede aflevering van "Dusk till Data," de podcastserie van Dynapps waarin digitale ondernemers en experts hun verhalen delen. In deze aflevering verkennen we de transformatie van Orion Automotive, een vooraanstaande leverancier van bedrijfswagenaccessoires, en hoe zij succesvol een nieuw ERP-systeem implementeerden met behulp van Dynapps. Ontdek hoe een succesvolle implementatie van Odoo staat of valt met gedegen voorbereiding en sterke partnerschappen.

 
 


Wie is Orion Automotive?

Orion Automotive is een toonaangevende speler in de markt voor bedrijfswagenaccessoires. Ze bieden een breed scala aan producten die zijn ontworpen om de functionaliteit en het comfort van bedrijfswagens te verbeteren. Met distributie in 14 landen en een reputatie voor hoogwaardige producten, is Orion Automotive een vertrouwde partner voor bedrijven in heel Europa.

De dringende noodzaak voor verandering

In 2020 stond Gerry Goormans, General Manager van Orion Automotive, voor een grote uitdaging. "Onze bestaande ERP-leverancier stopte onverwachts, waardoor we plotseling voor de dringende noodzaak stonden om een nieuw systeem te implementeren," vertelt Gerry. Dit onverwachte probleem dwong Orion Automotive om snel te schakelen en een oplossing te vinden die niet alleen hun huidige behoeften zou dekken, maar ook hun toekomstige groeiambities zou ondersteunen.

"Odoo was een van de weinige systemen die in staat was om volledig aan onze specifieke bedrijfsbehoeften te voldoen," zegt Gerry. Orion Automotive opereert in een internationale omgeving, waar ze voorheen drie aparte ERP-systemen gebruikten om drie verschillende websites onafhankelijk van elkaar te laten draaien. Dit was verre van efficiënt. Geïnspireerd door het succes van hun zusterbedrijf, dat al met Odoo werkte, besloten ze vrijwel direct om Odoo als hun nieuwe ERP-systeem te implementeren.

De zoektocht naar de juiste partner

De zoektocht naar een nieuwe ERP-oplossing was niet eenvoudig. Orion Automotive had niet alleen een systeem nodig dat aan hun complexe eisen voldeed, maar ook een partner die hen door het implementatieproces kon leiden. "We hadden iemand nodig die niet alleen de technologie beheerste, maar ook ons bedrijf en onze uitdagingen begreep," zegt Gerry. Dynapps bleek die partner te zijn. Hun diepgaande kennis van Odoo en hun betrokkenheid bij het succes van Orion Automotive maakten hen de ideale keuze.

"We hadden een partner nodig die niet alleen de technologie beheerste, maar ook ons bedrijf en onze uitdagingen begreep."

Gerry GoormansGeneral Manager Orion Automotive
Gestructureerd en gepland te werk met Dynapps

De implementatie van Odoo door Dynapps had een aanzienlijke impact op de operationele efficiëntie van Orion Automotive. "De samenwerking met Dynapps was cruciaal," legt Gerry uit. "Hun aanpak was pragmatisch en gefaseerd, wat essentieel was voor het slagen van het project." Dankzij de samenwerking konden complexe processen, zoals de integratie van meerdere webshops en het stroomlijnen van logistieke stromen, effectief worden beheerd.

Een belangrijk aspect van de transformatie was de integratie van een nieuw ERP-systeem dat de groeiende e-commerce operaties van Orion Automotive kon ondersteunen. "Onze samenwerking met Dynapps hielp ons om de complexiteit van onze multi-company setup te beheersen, wat cruciaal was voor onze succes," aldus Gerry.

"De migratie naar Odoo was veel ingrijpender dan onze fysieke verhuis van twee bedrijven. Dan heb je een partner nodig die gestructureerd en gepland te werk gaat.We hadden iemand nodig die niet alleen de technologie beheerste, maar ook ons bedrijf en onze uitdagingen begreep."

Gerry GoormansGeneral Manager Orion Automotive
Een partnerschap in goede en kwade dagen

"De beste dingen doe je samen.", verklaart Gerry. Met de solide fundamenten die zijn gelegd door de implementatie van Odoo en de samenwerking met Dynapps, kijkt Orion Automotive vol vertrouwen naar de toekomst. Gerry ziet veelbelovende kansen in verdere digitalisering en het gebruik van nieuwe technologieën zoals virtual reality en kunstmatige intelligentie om de groei van het bedrijf voort te zetten.

Ben jij benieuwd naar wat Dynapps voor jou kan betekenen?​

Neem hier contact met ons op!