Welke ERP-oplossing kies je? Zeven redenen om te kiezen voor Odoo

Ben jij op zoek naar een efficiënte manier om de processen binnen jouw organisatie te optimaliseren en digitaliseren? Verdiep je dan eens in de mogelijkheden van ERP-oplossing Odoo. Odoo biedt één van de meest toonaangevende oplossingen in de ERP softwaremarkt.

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op en niemand kan voorspellen hoe ons leven er over tien jaar uitziet. Om daar als organisatie mee om te kunnen gaan, moet je je manier van werken voortdurend bijsturen. Wil jij jouw organisatie klaarmaken voor de toekomst? Dan moeten alle afdelingen en processen perfect op elkaar zijn afgestemd. Denk maar eens aan voorraad, inkoop, boekhouding en finance. 

Een ERP (Enterprise Resource Planning) systeem helpt jou daarbij, want deze automatiseert en verbindt de belangrijkste bedrijfsprocessen binnen een organisatie. Met de juiste ERP software creëer je een betere workflow, waardoor je als organisatie slimmer, sneller en efficiënter gaat werken. 

ERP-oplossing van Odoo

Odoo is zo’n ERP softwarepakket. Hoewel deze Belgische tech-unicorn in Nederland misschien nog niet zo bekend is; wordt er in de rest van de wereld heel veel gebruik van gemaakt! De ERP software heeft maar liefst twaalf miljoen gebruikers wereldwijd en een partnernetwerk met ongeveer vijfduizend Odoo experts. 

In deze blog geven wij jou zeven redenen om te kiezen voor de software van Odoo. 

1. Odoo is volledig aanpasbaar

Een ERP-systeem is opgebouwd uit verschillende modules. Iedere module ondersteunt een specifiek bedrijfsproces. Hierbij moet je denken aan boekhouding, verkoop, voorraadbeheer en HR. Odoo kan worden gebruikt als een compleet softwarepakket, of volgens functionele eisen. Dat betekent dat je alleen de modules implementeert die je nodig hebt. Wil je geen gebruikmaken van de CRM module? Dan zet je die uit. Voor veel bedrijven is dit ideaal, want zo kun je klein beginnen en geleidelijk aan meer modules toevoegen wanneer daar behoefte aan ontstaat.

2. Odoo is volledig geïntegreerd

Dat betekent dat alle modules van de ERP software naadloos met elkaar samenwerken en gegevens met elkaar delen. Hiervoor hoef je dus niet handmatig informatie tussen systemen uit te wisselen. Voer je informatie in de CRM-module in? Dan is deze ook direct zichtbaar in bijvoorbeeld de boekhoudmodule. De modules ‘communiceren’ dus eigenlijk zelfstandig met elkaar. 

3. Gebruiksvriendelijke interface

Odoo heeft een heel moderne en gebruiksvriendelijke interface. Dat begint al bij het dashboard. In één oogopslag zie je hier de belangrijkste informatie van jouw bedrijf. De ERP-oplossing van Odoo is dan ook zo ontwikkeld, dat het gebruik zo eenvoudig en laagdrempelig mogelijk is. De navigatie is logisch, veel functies zijn geautomatiseerd en er wordt veel gebruikgemaakt van visuele ondersteuning. Zo vind je snel wat je nodig hebt. Odoo is dan ook geschikt voor zowel beginnende als gevorderde gebruikers.

"Het gebruik van Odoo is net zoals het gebruiken van je favoriete app op je telefoon. Zowel op desktop als op mobiel is de interface geoptimaliseerd voor de gebruiker."

Satish SewnarainProject Manager Dynapps
4. Odoo is een open source systeem

De broncode van Odoo is beschikbaar voor iedereen. Dit geeft bedrijven en ontwikkelaars de mogelijkheid om het systeem te kunnen bekijken, wijzigen en distribueren zonder licentiekosten te betalen. Wil je de functionaliteiten uitbreiden? Dat kan. Je kunt deze aanpassen naar de behoeften van jouw bedrijf.

5. Waar voor je geld

Als je Odoo vergelijkt met andere ERP-oplossingen is Odoo heel betaalbaar. Voor Odoo betaal je 37,40 euro per gebruiker per maand voor een gepersonaliseerde omgeving met toegang tot alle apps. Dit zijn de ERP-kosten wanneer je de systemen helemaal zelf inricht. 

Wil je hier liever een Odoo expert voor inschakelen? Kies dan voor begeleiding van een ERP-implementatiepartner zoals Dynapps. Houd er wel rekening mee dat je in dit geval aanzienlijk meer budget nodig hebt. Je betaalt namelijk niet alleen voor de ERP software, maar ook voor een uitgebreide analyse vooraf, de implementatie en voor dagelijkse ondersteuning.

6. Dataveiligheid staat voorop

Bij Dynapps besteden wij maximale aandacht aan data security, zodat de data van onze klanten te alle tijden bewaakt en beveiligd zijn. Hiervoor hebben wij onze interne processen ingericht volgens de ISO27001 normering. Dit is een wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging.

7. Een actieve Odoo Community

Odoo heeft een grote, internationale community die bijdraagt aan de groei en verbetering van de Odoo software. Deze Odoo community is erg actief op forums. Daar worden niet alleen vragen gesteld en ideeën uitgewisseld; je vindt er ook tutorials en handleidingen die Odoo gebruikers helpen om de software beter te begrijpen. Daarnaast biedt deze Odoo community ook eigen software ontwikkelingen aan, die aansluiten op het bestaande aanbod.

Aan de slag met een ERP-implementatiepartner

Met de juiste ERP-oplossing kun je als organisatie efficiënter werken, je processen beter organiseren, kosten besparen en uiteindelijk je bedrijfsdoelstellingen sneller en effectiever bereiken. Hierbij is het wel van belang dat je het systeem zorgvuldig inricht. Dit kun je zelf doen, maar je kunt het ook uitbesteden aan een ERP-implementatiepartner. Deze helpt jou bij de implementatie, configuratie en optimalisatie van de ERP software binnen jouw organisatie.

Dynapps is zo’n implementatiepartner en tevens 's werelds grootste Odoo partner. Dynapps helpt bedrijven uit verschillende sectoren bij de implementatie en het gebruik van Odoo. Hierbij kun je denken aan bedrijven in de retail, distributie, bouw, green energy, health & pharma en automotive.

De aanpak van ‘s werelds grootste Odoo Gold Partner Dynapps biedt heel veel voordelen: 

  • Wij zijn Odoo experts en hebben de ervaring en expertise in huis om het implementatieproces van de ERP software binnen jouw organisatie soepel(er) te laten verlopen.
  • Door onze efficiënte aanpak en het gebruik van best practices wordt de implementatietijd van Odoo binnen jouw organisatie aanzienlijk verkort.
  • Wij bieden uitgebreide training en ondersteuning, zodat jouw medewerkers niet alleen goed van start gaan, maar te allen tijde terecht kunnen met vragen en problemen.
  • Dankzij onze uitgebreide analyse vooraf kunnen wij risico’s vroegtijdig signaleren en aanpakken. Bovendien is het implementatiebudget hierdoor vooraf.