Alles uit Odoo's front-end mogelijkheden halen

In deze aflevering verkennen we de evolutie van het front-end team van Dynapps, met de focus op de snelle groei en ontwikkeling van Odoo-websites. Onze gasten, Ben Maes en Stijn Van Gelder, bespreken de waarde van Odoo's diverse modules en de cruciale rol van partners bij succesvolle implementatie. We delen praktische inzichten over e-mailmarketing, marketingautomatisering en best practices voor bedrijven die met Odoo beginnen, met casestudies van klanten zoals Orion en LednLux die aanzienlijke efficiëntieverbeteringen laten zien. Deze aflevering is onmisbaar voor iedereen die het potentieel van Odoo's front-end wil maximaliseren.

 
 


De start van het Front-end team: Van kleine Start naar groots effect

Zes jaar geleden zette Dynapps de eerste stappen in het opbouwen van hun front-end team. De aanleiding? Klanten begonnen steeds vaker te vragen naar mogelijkheden om hun websites en webshops via Odoo te beheren. Stijn Van Gelder, lead front-end, vertelt hoe zij de uitdaging aangingen: “Frontend omvat alles wat direct contact heeft met de eindgebruiker: websites, webshops, klantportalen... Het is belangrijk dat we niet alleen denken vanuit de klant die ons inhuurt, maar ook vanuit hun eindklant.”

Met deze visie richtten ze een klein team op, bestaande uit slechts twee mensen, waaronder Stijn en Bjorn, de huidige lead developer. Vanuit een bescheiden begin, gericht op het beheren van websites en webshops, groeide het team al snel door. De vraag van klanten naar meer intuïtieve en klantgerichte oplossingen zorgde ervoor dat het front-end team zich steeds verder ontwikkelde. Inmiddels bestaat het team uit tien experts die klaarstaan om klanten te helpen hun digitale ambities te realiseren.

Odoo’s brede mogelijkheden: Meer dan alleen websites

Toen Dynapps begon met het aanbieden van front-end ondersteuning, waren de mogelijkheden van Odoo al uitgebreid. De focus lag in het begin vooral op websites en webshops, maar het systeem groeide snel mee met de behoeften van de markt. Dit maakte ruimte voor nieuwe toepassingen zoals e-mailmarketing, marketingautomatisering en het organiseren van evenementen.

“Wat Odoo uniek maakt, is dat alles in één geïntegreerd systeem zit. Stel je voor: je organiseert een event en verkoopt tickets via je website. Die betalingen kunnen automatisch door naar je boekhouding, en je hebt geen extra koppelingen nodig.”

Stijn Van GelderLead Front-End Dynapps

Dynapps ondersteunt klanten bij het optimaal inzetten van deze modules. Ben Maes, functioneel consultant, benadrukt dat het soms gaat om kleine, maar belangrijke aanpassingen om de systemen beter te laten werken voor specifieke klantenbehoeften. Zo kunnen bedrijven zoals Orion en LednLux gebruikmaken van standaard Odoo-functies om snel van start te gaan, en kunnen ze later doorgroeien naar meer maatwerkoplossingen.

Hoe Dynapps samenwerkt met klanten

Een belangrijk aspect van de manier waarop Dynapps werkt, is de nauwe samenwerking met klanten tijdens implementatietrajecten. Tijdens workshops en analysesessies wordt niet alleen de bestaande situatie in kaart gebracht, maar ook samen nagedacht over verbeteringen en innovaties. Dit proces van cocreatie is essentieel om oplossingen te creëren die echt passen bij de klant én hun eindgebruikers.

"Tijdens onze workshops laten we klanten zien wat Odoo kan, maar we gaan ook echt samen aan de slag. We maken mock-ups, testen gebruikersflows en nemen de feedback van klanten mee.”

Ben MaesFront-End Consultant Dynapps

Dit hands-on proces zorgt ervoor dat de klant vanaf het begin actief betrokken is bij de ontwikkeling van hun digitale oplossing. Zo weten ze precies wat ze kunnen verwachten, en worden ze zelfvertrouwd in het gebruik van Odoo’s mogelijkheden.

Klanten helpen groeien: Van quickstart naar maatwerk

Veel klanten beginnen hun traject met Dynapps met een zogenoemde ‘quickstart’. Dit betekent dat ze starten met de basisfunctionaliteiten van Odoo, waarmee ze snel hun webshop of website kunnen lanceren. Deze aanpak zorgt voor snelle resultaten en helpt bedrijven direct online te gaan. Zodra klanten meer vertrouwd raken met de mogelijkheden van Odoo, komen vaak nieuwe behoeften en ideeën naar boven.

“Veel bedrijven starten zelf met Odoo en komen op een bepaald moment tegen een muur aan. Ze zeggen dan: ‘Tot hier kon ik het zelf regelen, maar nu heb ik extra expertise nodig.’ En dat is waar wij als Dynapps in beeld komen.”

Stijn Van GelderLead Front-End Dynapps

Op dat moment kunnen bedrijven overstappen naar maatwerktrajecten, waarbij Dynapps hen helpt om de volgende stap te zetten. Of het nu gaat om het optimaliseren van de gebruikerservaring of het implementeren van nieuwe modules, de expertise van Dynapps maakt het verschil. 

De toekomst van Front-end met Odoo

Met zes jaar ervaring in het front-end domein ziet Dynapps de toekomst van Odoo’s front-end mogelijkheden rooskleurig in. De integratie van nieuwe technologieën en de groeiende vraag naar klantgerichte oplossingen maken het mogelijk om nog meer bedrijven te helpen met hun digitale transformatie. Of het nu gaat om een winkel om de hoek die hun voorraadbeheer wil automatiseren, of een multinational die hun klantportalen wil stroomlijnen—Dynapps staat klaar om hen te begeleiden.

Deze aflevering van de podcast biedt een diepgaande blik op wat er mogelijk is met Odoo, en hoe een partner als Dynapps helpt om het maximale uit deze mogelijkheden te halen. Ben je nieuwsgierig naar hoe Odoo jouw bedrijf kan versterken? Luister dan naar de volledige aflevering en ontdek wat er mogelijk is.

Ontdek al onze referenties en succesverhalen!​